LIEVE OUDERS...

 ...Via deze weg houden we jullie graag op de hoogte van onze avonturen op bivak. De leiding doet haar uiterste best om hier af en toe enkele foto's te plaatsen van dochter lief en jullie op die manier mee te laten genieten.KAMPDAGBOEK 2023

DAG 6 - 31 juli & DAG 7 - 1 augustus

Dag 6 was weer een regendagje. Niet erg, want voor alle groepen stond een grote knutselvoormiddag op het programma! Daarna maakten de Ribbels een kamp in hun kamer, en de leden van de Speelclub moesten zichzelf genezen van de broebelziekte door opdrachten uit te voeren. ’s Avonds hielden de Kwiks en Tippers een gezamenlijke filmavond. 

 

De volgende dag begon opnieuw met regen. Dat hield de Ribbels niet tegen, zij speelden klassieke vettige spelletjes: verftwister, elkaar versieren met scheerschuim en knikkers uit een kom bloem vissen met hun mond! Ondertussen speelde de Speelclub het Minionspel, terwijl de Kwiks het Smurfenspel speelden. Het leek wel een IKEA met al die blauwe en gele gezichtjes!

 

De middag bracht beter weer mee, en maar goed ook: voor de Speelclub, Kwiks en Tiptiens begon de vettige dag! De Tippers hadden al eerder een vettige dag gehouden, dus zij speelden ‘Tito goes the world’, een spel waarin ze als zangeressen zoveel mogelijk hits moesten scoren.

 

Lieve groetjes,

De leiding

 

DAG 4 - 29 juli & DAG 5 - 30 juli

We hebben een paar drukke dagen achter de rug! Op dag 4 vertrokken de Tiptiens vol goede moed op tweedaagse. De Tippers hadden een vettige dag, terwijl de Kwiks een 12-urenspel deden en de meisjes van de Speelclub om de eerste plaats bij de Olympische Spelen streden. 

 

Ondertussen vonden Eline en Martine een oude leren damesschoen. Net op dat moment kwam een prins hen tegemoet, die beweerde dat de schoen van zijn geliefde was. De chiromeisjes hielpen hem Assepoester te vinden!

 

Op dag 5 vertrokken de Tippers, Kwiks en Speelclub op dagtocht. Voor vertrek speelden ze nog een spelletje waarbij ze afwisselend probeerden op de foto te staan, of net niet. Dat leverde leuke kiekjes op! Met alle groepen op pad, bleven enkel leidsters Céline, Phebe en Kaat over. Maar niet getreurd: hun leden kwamen al vlug aan! De Ribbels speelden allerlei kleine spelletjes om een tegengif te maken, want er was een prinses vergiftigd!

 

De Tiptiens kwamen als eerste terug aan op de kampweide, zij hadden een hoogteparcours gedaan op tweedaagse! 's Avonds stond een klassieker op het menu: frietjes!! Met goed gevulde buikjes en vermoeide voetjes gingen de leden naar bed. Tot binnenkort!

 

DAG 3 - 28 juli

Hier zijn we weer, met beter weer! Daar maakten de Kwiks gretig gebruik van: zij speelden een indianenspel om de totempaal terug te maken. De Tippers speelden met klei en deden ’s avonds een quiz met parcours. Ondertussen waren de Tiptiens de hele dag druk bezig met een 12-urenspel. Zij speelden onder andere bingo met typische gebeurtenissen tijdens het middageten, en hielden een karaoke in hun tent. 

 

In de namiddag kwam de Speelclub aan! Zij konden meteen meedoen aan het themaspel, waarin alle groepen zo veel mogelijk broodkruimels voor Hans en Grietje moesten verzamelen. 

 

Over sprookjesfiguren gesproken, hoe stellen Eline en Martine het? Wel, die zijn nog steeds verdwaald. 🤷‍♀️ Nadat ze Hans en Grietje hadden bevrijd op dag 2, belandden ze op dag 3 in het kasteel van Doornroosje. Eline en Martine schakelden de hulp in van enkele ridders, die één voor één probeerden de prinses wakker te kussen. En inderdaad: bij de derde kus ontwaakte ze! Eline en Martine trokken terug het bos in. Benieuwd waar ze nog allemaal gaan belanden…

 

DAG 2 - 27 juli

Hier zijn we weer met een update!

 

Na een hele nacht getrommel van regen op de tenten, volgde een hele dag getrommel van nog meer regen. De Kwiks begonnen rustig aan de dag en maakten armbandjes, maar al dat stilzitten was niets voor hen! Ze trokken al vlug hun regenjassen aan, en vertrokken op een (redelijk kromme) rechtdoortocht.

 

De Tippers wensten leidster Hanne een gelukkige verjaardag, en speelden de hele dag het 15-urenspel waarin ze elk uur een nieuwe opdracht kregen. Samen met de Kwiks sloten zij de dag af met een gezellige filmavond.

 

De Tiptiens bleven lekker binnen. Zij begonnen de dag met gezelschapsspelletjes, maar al snel sloeg de cabin fever toe. Oh nee, ze waren opgesloten in het lokaal!! Uiteindelijk wisten ze binnen de tijd de raadsels op te lossen en te ontsnappen. Om hun teruggewonnen vrijheid te vieren, adopteerden ze elk hun eigen ei, maar de cabin fever had hen wild gemaakt! De geadopteerden overleefden het ruwe eierenspel niet lang...

 

Lieve groetjes,

De leidsters

 

DAG 1 - 26 juli

Hallo hallo, Chiro Mikado!

Hier komt de eerste update over ons bivak!

 

Voor de Tippers en Tiptiens begon het bivak al met bloed, zweet en tranen: meteen na aankomst mochten ze hun eigen tenten opzetten. Het geklop op piketten was de welkomstmuziek voor de Kwiks, die een uurtje later arriveerden. Hun tenten stonden gelukkig al klaar, oef! Dat gaf hen de ideale gelegenheid om het terrein te verkennen.

 

Naar traditie speelden we met z’n allen massaspelen, om dat heerlijke gevoel van verbondenheid meteen op te wekken. Daarna werd het kampthema ingeleid met het eerste toneeltje: Eline en Martine, twee verdwaalde Chiromeisjes, ontdekten dat ze zich in het Sprookjesbos bevonden. Ze kwamen Sneeuwwitje tegen, maar voordat zij hen de weg kon wijzen, beet ze in een vergiftigde appel. Gelukkig kwamen net op dat moment twee dwergen aangerend, die meteen wisten wat te doen: water met zout en heksenbloed! Sneeuwwitje ontwaakte meteen, en uit dankbaarheid toonde ze Eline en Martine de weg naar Hans en Grietje. 

 

Na het avondeten sloten de Kwiks de dag af met een muziekquiz. De Tippers vierden de 13e verjaardag van Bente door een cake te versieren met glazuur, en hun eigen slijm te maken. Hopelijk hebben ze die twee niet verwisseld... Ondertussen maakten de Tiptiens dromenvangers, waarmee ze hun krakkemikkige tent toch wat konden versieren. Volgens leidster Louise is het echter “de stevigste tent die op de keet staat”.

 

Lieve groetjes, 

De leidsters


KAMPDAGBOEK 2022

DEEL 2

Het einde van bivak is helaas in zicht, maar het was een knaller!

 

De afgelopen dagen werd er gewandeld, gezongen en vooral veel gespeeld. Op 31 juli knutselden we met de hele chirogroep en maakten de Speelclubs echte superheldenmaskers! De dag erna waren de Aspi’s leiding en speelden ze allerlei leuke spelletjes met de leden. Zo deden de Kwiks een interactieve quiz waarbij ze eerst een parcours moesten afleggen. We hebben de Aspi’s alvast goedgekeurd als nieuwe leidsters!

Op 2 augustus hield iedereen vettige dag en werden alle leden vies en vuil. Gelukkig volgde daarna een warme douche!

 

We zijn vandaag bij onze laatste volledige dag aangekomen. Die bestond al uit leuke waterspelen, een groot themaspel en lekkere fishsticks. Straks eindigen we met de bonte avond en een mooi kamplicht!

 

Tot morgen!

 

 

DEEL 1 

De eerste dagen van bivak zitten er alweer op!

 

De afgelopen dagen zaten vol plezier, ravotten en avontuur! De kwiks maakten leuke T-shirts, de tippers speelden een 24-urenspel en de aspi’s gingen op nachtdropping! Alle oudste groepen speelden samen met de leiding massaspelen en konden Macaroni Mindy al leren kennen.

 

Gisteren kwamen de speelclubs aan en mochten ze al meteen de echte chirosfeer opsnuiven door mee te spelen met ons eerste themaspel! Schurk Vergreta had een bom verstopt, maar gelukkig werd de bom op tijd ontmanteld dankzij de samenwerking van alle leden!

 

Vandaag was weer een leuke dag en stond er zelfs een verrassing op het programma: iedereen mocht naar een optreden van K3! Lachen, dansen, zingen en vooral heel veel plezier. Ook de aspi’s hadden een avontuurlijke dag want ze vertrokken op tweedaagse!

 

Morgen gaan alle groepen op dagtocht naar een geheime bestemming. Na al dat wandelen volgt een leuke beloning: frietjes!

 

 

Vele kampgroetjes en tot de volgende keer!

KAMPDAGBOEK 2021

DAG 8

Gisteren waren de Tiptiens voor een dagje leiding! De Ribbels maakten een reis rond de wereld, de Speelclub speelde een barbiespel en de Kwiks toonden hun kennis tijdens een leuke quiz. De Tippers amuseerden zich met de leidsters. Vandaag speelden de Ribbels, Speelclub, Tippers en Tiptiens vettige spelen. De Kwiks speelden levende gezelschapsspelen en bereidden hun Bonte Avond act voor!

 

Morgen gaan we onze laatste volledige kampdag in en sluiten we het kamp 's avonds af met de Bonte Avond en het traditionele kampvuur.

 

Tot 4 augustus!

DAG 6

Ondertussen zijn we al over de helft van ons kamp!

De dagtocht en tweedaagse zit erop, de Ribbels zijn gearriveerd en iedereen maakt het goed.

 

Vandaag mocht iedereen een uurtje langer slapen en knutselden we mooie dingen tijdens de knutselnamiddag. 's Avonds sloten we de dag af met een leuke quiz die voorbereid werd door de Tippers!

De komende dagen gaan we nog leuk ravotten, lekker eten en zingen op de zangstonde. De tijd gaat hier veel te snel!

 

Volgend (en laatste) kampdagboek: 02/08

Tot dan!

Dag 3

Vandaag kwam de Speelclub aan en we vlogen er meteen in met een eerste themaspel! Zoals je op de groepsfoto van de leiding kan zien, is ons kampthema dit jaar Spongebob. ;)

Voor de Kwiks, Tippers en Tiptiens was het al dag 3! De Kwiks hebben al volop kunnen ravotten, de Tippers maakten al totebags, armbandjes, fakkels... en onze oudsten lieten zich van hun strafste kant zien tijdens hun 24-urenspel! 

 

Morgen vertrekken de Tiptiens op tweedaagse met de fiets. De rest van de bende gaat overmorgen op pad, wanneer de Ribbels aankomen. 

 

Het weer is mooi ondanks de regenachtige voorspellingen en het eten is (zoals altijd ;)) super lekker!

 

Volgend kampdagboek: 31/07.

Tot dan!

KAMPDAGBOEK 2020

DAG 9

Onze laatste dag werd traditioneel ingezet met het voorbereiden van de bonte avond en het kampvuur! De kookploeg verwende ons weer met lekkere fishsticks en namiddag speelden we nog een groot themaspel met alle groepen. Het kamptoneel werd afgesloten met boer Pieter die boerin Belle ten huwelijk vroeg! 's Avonds toonde elke groep een act voor de bonte avond: de Ribbels brachten een mooi dansje, de Speelclub liet hun acteertalent zien in enkele toneeltjes, de Kwiks speelden de leiding na, de Tippers presenteerden 'tegen de sterren op' en ook de Tiptiens deden een leuke dans. We sloten bivak 2020 natuurlijk af met een groot kampvuur!

 

Ondertussen zijn de tenten opgeborgen en slapen we weer in ons eigen bedje!

 

Een welgemeende dankjewel aan alle helpende handen, de kookploeg, de leiding en natuurlijk de leden om mee dit kamp fantastisch en veilig te laten verlopen! Wij duimen voor de startdag op 5 september.

 

Tot dan!

DAG 7 & 8

Dag 7 was het geflipte dag! Elke blok kregen de verschillende groepen een nieuwe leidster die telkens een leuk spel hadden voorbereid. 'S middags aten we lekkere barbecue en 's avonds werden we weer eens verwend door de kookploeg met croque monsieurs. De kwiks zaten 's avonds nog gezellig aan de vuurkorf. Vandaag speelden de ribbels leuke waterspelletjes in het bos, de speelclub speelde het grote wortelspel en de kwiks gingen op rechtdoortocht tot ze op de wei van Rock Werchter stonden! De tippers en tiptiens speelden samen homo universalis en we sloten de avond met z'n allen af met een grote zangstonde! 

DAG 5 & 6

Dag 5, eindelijk komen de Ribbels aan op kamp! Na het installeren van de bedjes sprongen ze meteen het zwembad in samen met de Speelclub. Het was trouwens een feestelijke dag voor de Speelclub want Roos was jarig! Dat werd gevierd met een feestje en een gezellig kampvuurtje. De Kwiks waren niet vies van wat verf en modder op hun vettige dag en genoten daarna van een welverdiende verwenavond! De Tippers en Tiptiens gingen samen picknicken waarna de Tiptiens op dropping vertrokken. Ze waren gelukkig net op tijd terug voor de frietjes met curyworsten 😉.

Dag 6: zonnecrème smeren, water drinken en vooral veel spelen in het zwembad! ’s Avonds organiseerden de Tippers een spel voor de Ribbels en Speelclub en de Tiptiens legde de leiding in de watten met zelfgebakken brownies! De Kwiks sloten de dag af met ‘Wie is de Mol?’.

DAG 3 

Vandaag is de Speelclub aangekomen, en we zijn er meteen ingevlogen met een themaspel. Het groepsspel werd afgesloten met lekkere pannenkoeken! In de namiddag speelden de Kwiks en Speelclub Viking Kubb, en de Tippers mochten eens voor kookploeg spelen. Na het avondeten kregen de leden het toneeltje van de dag te zien. De Tiptiens speelden escape room, waarop een wedstrijdje honkbal tegen de leiding volgde. Donderdag is ons kamp compleet met de Ribbels erbij. Wij kijken er alvast naar uit!

DAG 1

De allereerste dag van ons bivak zit er al op, en het had niet vlotter kunnen gaan! Het onthaal van de leden verliep ondanks de speciale omstandigheden zeer goed, waarvoor dank aan de ouders om de maatregelen zo goed op te volgen. Na maanden wachten was het eindelijk weer tijd om met ons allen spelletjes te spelen! De tenten werden mooi versierd, en onze klassieker: broccolipasta met spekjes smaakte weer fantastisch. Ons kampthema werd ook onthuld met een leuk toneeltje: Belle & de boer! We kijken er naar uit om dinsdag de Speelclub te verwelkomen!

KAMPDAGBOEK 2019

DAG 1 & 2

De eerste twee dagen zijn voorbij gevlogen. Gisteren kwamen de Tippers en Kwiks aan. Na het installeren van hun bedjes kwamen ze opeens twee gekke figuren tegen. Germaine (Kaat) en Antoinette (Charlotte), de poetsvrouwen van het domein, kwamen een kijkje nemen bij de nieuwe gasten. Germaine ontdekte een grote rode knop met de waarschuwing 'niet drukken!' maar kon er toch niet aan weerstaan. De knop bracht hen en de chiromeisjes naar een andere planeet: Galactica! Daar waren ze niet alleen, Debby de alien (Alexine) voegde zich bij het nieuwsgierige gezelschap. Samen startten ze een groot avontuur om de vrienden van Debby terug te vinden. Zij kunnen hen helpen om terug op de aarde te geraken. 

Op dag 1 werd de hitte getrotseerd met leuke waterspelletjes. In het zwembad werd naar hartenlust geplonsd en de waterpistolen werden al gauw ingezet! Nadien versierden de leden de nieuwe, nog lege, planeet tot een vrolijk feest. Deze leuke dag sloten we af met dé kampklassieker: broccolipasta met spekjes! 

De volgende dag begonnen de Kwiks aan een speelse legertraining. De Tippers stonden voor een grote verrassing: de Dienst Avontuurlijke Activiteiten van Chiro Nationaal kwam ons vervoegen om het touwenparcours op het domein af te leggen. Na het proberen op een oefenparcours en een leuke teambuilding, was het tijd voor het echte werk. Ondertussen ontsnapten de Kwiks uit een zelfgemaakte escape room. Na lekkere wentelteefjes  versierden ze hun t-shirts en gingen ze moe maar voldaan slapen. De Tippers maakten zich mooi voor het verrassingsfeestje van jarige Tipper Hanne. We kijken alvast uit naar de komst van de Speelclub morgen!

 

Veel liefs van de leiding!

 

DAG 3 & 4

Dag 3 kwamen de vrolijke Speelclubbers aan! Ook zij konden niet weerstaan aan de 'niet drukken!'-knop, waardoor ze net als de andere leden terecht kwamen op de planeet Galactica. De Tippers speelden een tof instagramspel en de avontuurlijke Kwiks bouwden een kamp in het bos. Na een leuk themaspel, waarbij alle groepen sterrenstof moesten verzamelen, aten we lekkere broodjes.

Dag 4 besloot de Speelclub het zwembad eens uit te testen. Ze maakten via gekke opdrachten een kleine wereldreis en beschilderden 's avonds hun eigen totebags. De Kwiks hadden vettige dag en waren niet vies van wat verf, scheerschuim en modder. De Tippers begonnen aan de voorbereidingen voor hun Tippershow en speelden een groot één-tegen-allen-spel. 's Avonds aten we de legendarische dürüms van Candy, de Kwiks trokken nadien op fakkeltocht met hun zelfgemaakte fakkels en de Tippers sloten de dag af met het versieren van koffiemokken. Kortom, alweer een geslaagde dag op bivak!

Morgen gaan we op dagtocht en wordt onze zotte bende vervolledigd door de Ribbels! 

 

Veel liefs van de leiding!

 

DAG 5 & 6

Op dag 5 was onze Chiro eindelijk volledig! De vrolijke Ribbels kwamen aan en iedereen vertrok op dagtocht. Met z'n allen gingen we naar de Lilse Bergen, een leuk recreatiemeer met een grote speeltuin. Na de flinke wandeling aten we lekkere frietjes en gingen we moe onze bedjes in. De volgende ochtend mochten we gelukkig een uurtje langer slapen! 

Dag 6 startte met de traditionele knutselvoormiddag. We maakten marsmannetjes, vallende sterren (kaarsjes), armbandjes en tekeningen. Na lekkere balletjes in tomatensaus speelden we een groot massaspel met de hele Chiro. De leden moesten in groepen gekleurd water verzamelen zonder dat de marsmannetjes hen konden tikken. De Tippers maakten zich klaar voor hun Tippershow, de Speelclub deden een quiz, de Ribbels maakten een kamp in het bos en de Kwiks zetten glittertattoo's. s' Avonds mochten we allemaal naar de Tippershow gaan kijken en het was weer geweldig! 

Morgen zijn we weer helemaal klaar voor een nieuwe dag!

 

Veel liefs van de leiding! 

DAG 7 & 8

Dag 7 was een speciale dag, de leiding wisselde elke blok van groep! Zo konden de Ribbels, Speelclub, Kwiks en Tippers kennismaken met alle leidsters. De Ribbels hielden een vettige dag en werden lekker vuil. De Speelclub zocht de drietand van Neptunus, de Kwiks verfden drinkglazen en maakten een film. Tenslotte speelden de Tippers het Swingpaleis. We aten lekkere macaroni en oudleidster Lorana kwam helemaal van Londen om ons een bezoekje te brengen. 's Avonds volgde er een grote verrassing. In Oostmalle vond een concert plaats van Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en James Cooke! De hele Chiro ging er naartoe om samen te dansen en te zingen, wat een feest!

Dag 8 speelden de leden terug met hun eigen leidsters. De Ribbels speelden het 'Grote Opgroeispel' en namen een duik in het zwembad. De Speelclub hield vettige dag net zoals de Tippers. Na een verdiende warme douche hielden ze een gezellige verwenavond. De Kwiks speelden een groot bosspel en maakten zich mooi voor een gala-avond. Na lekkere croque monsieurs begonnen we aan een echte kamptraditie: de zangstonde! We zongen de mooiste chiroliedjes en de leukste klassiekers.

Vanavond volgt het hoogtepunt van bivak: de Bonte Avond en het kampvuur! De leidsters en leden zullen de hele dag in de weer zijn!  

 

Veel liefs en tot zondag! 

De leiding


KAMPDAGBOEK 2018


DAG 1 & 2

Gisteren zijn we aangekomen en meteen in het kamp gevlogen. De tenten werden versierd en de sjorringen werden gemaakt. Gelukkig konden we ook afkoelen in ons zwembad na een fijn massaspel. Ook is het kampthema ondertussen bekend: Mikado Airlines staat 10 dagen voor onze meisjes paraat!!! 

 

Vanmorgen vlogen we naar Italië. Daar aten we heerlijke Italiaanse pasta! Verder speelden we leuke waterspelletjes, werd er mooi geknutseld en bouwden we een coole glijbaan! Waar zullen we morgen belanden?

 

Veel liefs en tot morgen! 

 

P.S.: GELUKKIGE VERJAARDAG HANNE :) 

 

DAG 3 & 4

Gelukkig daalde het kwik de afgelopen dagen enkel millimeters waardoor we volop in de spelletjes konden vliegen!

Dag 3 hebben we doorgebracht in China: de Kwiks en de Speelclub hebben hun krachten samengebundeld om China te heroveren. Hierna genoten ze van een heerlijke verwenavond. De Tippers daarentegen wilden de Chinese muur vernietigen en uiteindelijk slaagden ze hier ook in!

 

Dag 4 landden we in Duitsland: de Speelclub redde sprookjesland en schreef briefjes naar het thuisfront (hou jullie brievenbus maar in de gaten ;) ). De Kwiks maakten hun eigen film en speelden daarna een bosspel!!  Voor de Tippers had de leiding iets anders in petto, zij genoten van een vettige dag.

Morgen ontvangen we nieuwe passagiers…   De Ribbels komen ons vergezellen op onze wereldreis!!!! 

 

Dit samen met een pittige dagtocht naar een verrassende bestemming zijn dé ingrediënten voor een vermoeiende maar boeiende dag!

 

Veel liefs, de leiding

 

DAG 5 & 6

Op de 5e dag kwamen de Ribbels eindelijk aan! Voor de grootste meisjes is het kamp nu al half, voor de Ribbeltjes is het nog maar pas begonnen. Hoe dan ook gaan we nog superleuke spelletjes spelen!

 

We gingen maandag op dagtocht. De kleinsten trokken naar pretland, de Speelclub en Kwiks wandelden naar recreatiepark De Ster en de Tippers mochten het mooie Gent verkennen.

 

Vandaag hadden we een keitoffe knutselactiviteit en konden de Tippers in de avond schitteren met hun enige echte ‘Tippershow’. De Kwiks hadden een vettige dag, de Speelclub amuseerde zich met zeepjes en de Ribbels gingen op zoek naar mooie slingers!

De sfeer zit hier héél goed, en het belooft alleen nog maar beter te worden!

 

Veel liefs, de leiding

 

 

DAG 7 & 8

Dag 7 was niet zomaar een dag, de leidsters wisselden van groep! De Ribbels speelden leuke spelletjes met rupsje Ribbel. De Speelclub maakte een nieuw lid uit karton en gingen op schattenjacht. De Kwiks speelden een zot muziekspel en de Tippers amuseerden zich in Sinaai met een dorpsspel. De leidingsploeg werd een beetje groter met de aankomst van Kaat!

 

Met de hele Chiro hielden we een heus waterballonnengevecht en gleden we van onze zelfgemaakte glijbaan. ’s Avonds was het tijd voor de traditionele zangstonde en zongen we met z’n allen de mooiste Chiroliedjes.

 

Op dag 8 hielden de Ribbels en de Speelclub vettige dag. Verf, modder, veel water en eten met de handen, dat is écht Chiro! De Kwiks begonnen ijverig aan hun bonte avond voorbereidingen en de Tippers speelden reuze Cluedo.

 

 ’s Middags aten we overheerlijke barbecue van de kookploeg en ’s avonds was het tijd voor de jaarlijkse eetwedstrijd van de leiding. Leidster Silke won met 10 croque-monsieurs! Onze wereldreis bracht ons die dag naar Australië. Ondanks de wilde kangoeroes op het terrein was het toch een prachtige belevenis! De Ribbels sloten de dag af met een geweldig slaapfeestje nadat ze net als de Speelclub terug proper gewassen waren.

 

Nog 2 dagen te gaan, maar we gaan er het allerbeste van maken!!!

 

Liefs, de leiding

 

DAG 9 & 10 

Dit jaar begonnen we dag 9 eens niet met hout sprokkelen. Helaas mochten we door het open-vuur-verbod in Sint-Niklaas geen kampvuur maken. Gelukkig had de leiding zich op een geweldig alternatief voorzien! Terwijl de leden piñata's in elkaar knutselden, zorgen de kookploeg alweer voor een heerlijke maaltijd. Fishsticks met spinaziepuree, een echte kampklassieker! Nadat we onze buikjes vol hadden gesmuld begon elke groep aan de grote voorbereidingen voor de Bonte Avond. Nadien speelden we een heel leuk themaspel: oudleiding Linde, Elise en Sanne kwamen op bezoek en hielpen zo de Chiromeisjes alle ingrediënten verzamelen voor lekkere Nacho's aan het kampvuur. We waren dan ook nergens minder dan in het prachtige Mexico die dag! 

's Avonds begon de grote show. De Kwiks en Speelclub hadden een leuke quiz gemaakt, de Tippers een spectaculaire dans en de Ribbels speelden een toneeltje samen met hun leidsters. Na veel gelach en applaus was het tijd voor de grote afsluiter. Stoppende leidsters Lorana en Katlijne staken het mooie kamplicht aan, en we zongen de traditionele Chiroliedjes. 

Een prachtig einde van een heel geslaagd kamp!

 

Helaas brak de volgende ochtend te snel aan en was het écht onze laatste dag in Sinaai. 

De dozen werden gemaakt, het materiaal terug gezocht en de tenten afgebroken. Vanaf 16u werden de mama's en papa's ontvangen op onze kampwei! Nu werd het tijd om nog 1 keer de afdelingsliedjes te zingen in het vierkant en de kampdans aan alle ouders te tonen. We bedankten onze lieve helpers, de kookploeg, de leiding en uiteraard de leden!  

Nadien genoten we van overheerlijke spaghetti en was het tijd om afscheid te nemen.

Moe maar voldaan gingen onze lieve Chiromeisjes naar huis. We hopen dat jullie er net zoveel van hebben genoten als ons! We zien jullie allemaal terug op 8 september!

 

Tot dan!

Liefs, de leiding